Gjykata Kushtetuese rifillon sërish sot seancën e “Teatrit Kombëtar”

Aktualitet

Gjykata Kushtetuese rifillon sërish sot seancën e “Teatrit

Çështja e Teatrit Kombëtar pritet të rifillojë ditën e sotme, për të arritur me një vendim, lidhur me kërkesën e Presidentit për pezullimin e çdo veprimi, pas shembjes së tij. Kujtojmë një ditë më parë se Kushtuetuesja pas 12 orësh seancë nuk doli në asnjë përfundim.

Ndërkohë më herët presidenti i vendit, Ilir Meta ka kërkuar në Gjykatën Kushtetuese shfuqizimin e kalimit të pronësisë së Teatrit nga Ministria e Kulturës tek Bashkia Tiranë dhe shfuqizim të procedurës së kontratës për ndërtimin e godinës së re të Teatrit Kombëtar. Meta e vendosi theksin te fakti që sipas tij fituesi është paracaktuar me ligji.

ME TE LEXUARAT