Nëse keni vazhdimisht këto shqetësime, po vuani nga alergjia

Soft

Nëse keni vazhdimisht këto shqetësime, po vuani nga alergjia

Alergjia nga tenjat është shqetësuese, dhe shpesh herë të pashmangshme, kjo pasi jetojnë në pluhurin e shtëpisë. Ata pëlqejnë të hanë zbokth që ndodh te njerëzit dhe kafshët. Nëse nuk jeni alergjik, nuk do të jetë problem për ju. Mirëpo, ato janë një nga alergjenët më të zakonshëm në ajër dhe mund të përkeqësojnë simptomat e alergjisë dhe astmës.

Tenjat nuk pickojnë, por proteinat në grimcat e tyre fekale i shkaktojnë këto vështirësi. Tenjat mund të jetojnë kudo ku ka pluhur, por zakonisht mund t’i gjeni në vendet e mëposhtme:

– Dyshekë
– Shtroja
– Mobilie të veshura me tekstile
– Qilima
– Perde.

Simptomat e alergjisë ndaj tenjave:

– Sytë e përlotur
– Teshtimë
– Rrjedhje e hundëve
– Pikim postnazal
– Kollë
– Kruarje në kanalin e veshit
– Astmë
– Kruarje e lëkurës
– Përkeqësim ekzeme.

ME TE LEXUARAT