Mungesa ushqimesh dhe ilaçesh, mijëra protestues mbushin rrugët e Kubës

Bota

Mungesa ushqimesh dhe ilaçesh, mijëra protestues mbushin rrugët

Gjashtë dekada pas Revolucionit Castro, i cili u bë një simbol i luftës së të shtypurve, kubanët kanë dalë përsëri në rrugë, këtë herë kundër regjimit.

Dhjetëra mijëra protestojnë për mungesat e ushqimit dhe ilaçeve.

“Revolucioni nuk është një fryt që do të bjerë kur të piqet. “Ne duhet ta lëvizim pemën që ajo të bjerë”-tha Ernesto Che Guevara.

Kuba u zhvendos në mënyrë të qëndrueshme në vitet 1950. Që atëherë, megjithatë, ajo ka provuar rrugën labirinte nga bota e utopisë revolucionare në botën e realitetit të ashpër.

Dhe ky realitet sot merr formën e një krize shumë të mprehtë ekonomike, me rezultatin që për herë të parë në gjashtë dekada ajo i merr qytetarët përsëri në rrugë dhe e vë regjimin post-Castro në një krizë mbijetese.

ME TE LEXUARAT