Konsumimi i akullores që në mëngjes është zgjedhja më e mirë që mund të bëni

Soft

Konsumimi i akullores që në mëngjes është zgjedhja

Mjekët kanë sugjeruar të konsumojmë akullorë që në mëngjes, pasi efektet e saj janë shumë të mira. Profesor Yoshihiko Koga i Universitetit Kyorin në studimin e tij tregon qartë të mirat që kjo sjell.

Ai në studim ka ndarë e studimit në dy grupe, ata që konsumuan akullore menjëherë pas zgjimit dhe ata që konsumuan lloje të tjera mëngjesi. Pjesëmarrësit që hëngrën akullore patën reagime më të shpejta dhe më pak acarim mendor kur u krahasuan aktivitetet e tyre të trurit.

Ndërkohë, analizat e bëra në Shkollën Mjekësore të Harvardit tregojnë se një dietë e pasur me sheqer rrit rrezikun e sëmundjes së zemrës, por kjo nuk vlen vetëm për njerëzit që janë mbipeshë, por për të gjithë nëse sheqeri tejkalon nivelin normal në trup. 

 

ME TE LEXUARAT