Gabimi që të gjithë bëjnë në dush

Soft

Gabimi që të gjithë bëjnë në dush

Gjatë dushit tuaj, ajo që padyshim që ju kënaq më shumë është ndjenja e pastërtisë dhe relaksimit që ju ofron, duke ju ndihmuar të shkundni ditën intensive që sapo ka kaluar.

Sidoqoftë, ju po bëni një gabim, të cilin mund të mos e keni vërejtur kurrë dhe mund të shkaktojë thatësi në lëkurën tuaj.

Kjo nuk është asgjë më shumë sesa të harrosh të shpëlarësh tërësisht disa pjesë të trupit, duke lënë mbetje sapuni mbi to, duke rezultuar në lëkurë të thatë, dhe në disa raste edhe ekzemë.


Kështu që nëse nuk e shpërlani sapunin mirë nga trupi juaj për një kohë të gjatë, mund të përfundoni edhe me probleme, siç shpjegon dermatologu Shirley Chi.

Për shembull, nëse sapuni lihet në zona të prirura për tharje, siç janë duart, shpina ose këmbët, mund të shkaktojë thatësi të madhe, kruarje apo edhe skuqje në këto zona.

Pra, ajo që mund të bëni është të kaloni pak më shumë kohë nën dushin tuaj për të shpëlarë tërësisht të gjithë sapunin me shumë ujë të vakët.

ME TE LEXUARAT