Duhet të bëni kujdes nga mishi kuq, ky ushqim rrit rrezikun e sëmundjeve të zemrës

Soft

Duhet të bëni kujdes nga mishi kuq, ky ushqim rrit rrezikun e

Rastet e sëmundjes së zemrës janë shtuar shumë së fundmi dhe mjekët herë as here na këshillojnë për ushqimet që duhet të konsumojmë apo jo. Njëra prej tyre është mishi i kuq. Një studim bërë nga shkencëtarët britanikë, tregojnë se çfardo formë e mishit të kuq siç janë bifteku, mishi i qengjit apo mishi i derrit, rrisin rrezikun e sëmundjeve të zemrës.

Në studim kanë marrë pjesë 20.000 persona, ku arritën në përfundimin se konsumuesit e mëdhenj të mishit të procesuar janë më të rrezikuar nga problemet me zemër.

Duhet të bëni kujdes nga mishi kuq, ky ushqim rrit rrezikun e

Mësohet se mishi i procesuar sisuxhuki, sallami apo proshuta janë mishra të cilave u shtohen kemikale për ruajtje nga prishja. Kjo është një evidencë se mishi i kuq rrit nivelin e disa metabolitëve në gjak, të cilat lidhen me rrezik më të madh të sëmundjeve të zemrës, që është edhe një prej shkaqeve më të mëdha të vdekjeve në botë.

ME TE LEXUARAT