“Mësuesit e Elbasanit janë të detyruar të shkojnë në Korçë”, premtimi i Bashës për arsimtarët

Politikë

“Mësuesit e Elbasanit janë të detyruar të shkojnë

Kreu i Partisë Demokratike, Lulzim Basha, pasditen e sotme në Elbasan, është takuar me disa mësues.

Gjatë fjalës së tij Basha theksoi se me ardhjen e tij në pushtet Drejtoritë Arsimore do të kthehen siç kanë qenë, ku çdo qark do të ketë të vetën.

Kjo deklaratë e kryedemokratit erdhi pasi një mësuese shprehur problemin e Drejtoria Arsimore e Elbasanit ka kaluar në Korçë dhe arsimtarët për një problem duhet të paraqiten në qytetin juglindor.

Basha: Ne do të marrim modelet e suksesshme do t’i aplikojmë ato. Synimi është që të përgatisim fëmijët e shqiptarëve në sistemin para universitar dhe më pas të kalojnë në Universitet e të bëhen gati për tregun e punës.

Ne do të kthejmë drejtoritë arsimore ashtu siç kanë qenë. Çdo qark do të ketë drejtorinë e vet arsimore. Nuk ka kuptim që qarku i Gjirokastrës ta ketë Drejtorinë Arsimore në Fier, aspo Elbasani në Korçë e kështu me radhë.

ME TE LEXUARAT