"Vota dhe droga!", Berisha nuk ndalet: Vitin paraelektoral Ediskobari bëri thirrje për të mbjellë canabis elektoralis

Aktualitet

"Vota dhe droga!", Berisha nuk ndalet: Vitin paraelektoral Ediskobari

Sali Berisha vijon me akuzat ndaj kryeministrit të vendit, Edi Rama. Ai përmes një video në Facebook, bën me dije rastet e raportuara nga prokuroria, nga kultivimi i drogës, që sipas tij janë rritur ndjeshëm. “Vota dhe droga! Vitin paraelektoral Ediskobari beri thirrje per te mbjelle canabis elektoralis.sb”, shkruan ai, në përshkrimin e videos, që thuhet:

“Prodhimi, shitja dhe kultivimi i lëndëve narkotike në vitin 2020 ka pasur rritje në bazë të procedimeve të kryera. Në raportin e kryer nga prokuroria, vihet re këto vepra penale janë rritur me 17% nga viti 2019. Kruja duket se është qyteti më problematik, kjo pasi në rang kombëtar përbën 24% të hetimeve për këto vepra, vjen Tirana, Vlorë, Durrës, Gjirokastër dhe Shkodër.

Sipas prokurorisë së Përgjithshme në vitin 2020 rastet e kultivimit kanë qenë më të shumta. Viti më problematik i kultivimit të drogës në vend ka qenë viti 2016, pati një ulje në 2018, por erdhën në rritje sërish.”

ME TE LEXUARAT