“Mos tentoni të hyni në Britani”/ Letra me të cilën qeveria britanike njoftonte Berishën se ishte “non grata”

Aktualitet

“Mos tentoni të hyni në Britani”/ Letra me të

Është bërë publike letra që i është dërguar ish-kryeministrit Sali Berisha nga Britania e Madhe, ku informohet për shpalljen e tij “non-grata”.

Letra është dërguar në adresë të ish-kryeministrit një vit më parë, dhe në të theksohet se Berisha nuk duhet të provojë të hyjë në territorin e Britanisë, pasi hyrja e tij do refuzohet.

Si arsye për këtë vendim thuhet se janë lidhjet e qarta me grupet e krimit të organizuar dhe kriminelët që kanë paraqitur një kërcënim për sigurinë publike në Shqipëri dhe në Mbretërinë e Bashkuar.

Merr lajme ekskluzive në Whatsapp

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Whatsapp duke klikuar këtu.

“Non grata” nga Britania e Madhe, Berisha: S’ka asnjë të vërtetë në atë vendim, Rama do asgjësimin...
“Qëllimi i kësaj letre është t’ju informoj ju se më 19 korrik 2022, pas shqyrtimit tepër të  kujdesshëm, Sekretari i Brendshëm urdhëroi personalisht që ju të përjashtoheni nga Mbretëria e Bashkuar për arsye kriminaliteti dhe korrupsioni.

Se prania juaj në Britaninë e Madhe nuk konsiderohet e favorshme për të mirën publike si rezultat i vlerësimit se ju keni lidhje të qarta me grupet e krimit të organizuar dhe kriminelët që kanë paraqitur një kërcënim për sigurinë publike në Shqipëri dhe në Mbretërinë e Bashkuar dhe se jeni të gatshëm t'i përdorni këto lidhje për më tej,  për ambiciet tuaja politike dhe vlerësojmë se ju keni përdorur pozicionet tuaja të zgjedhura për t'u përfshirë në korrupsion dhe sjellje kriminale, për të pasuruar veten dhe rrethin tuaj të ngushtë, veçanërisht ish-këshilltarin tuaj zgjedhor Damir Fazlliç, të cilin më pas e mbrojtët kur dalin provat e kriminalitetit.

Vendimi u vërtetua nga sekretari i Brendshëm sipas seksionit 2C të Aktit të Komisionit Special të Apelimit të Emigracionit të vitit 1997. Efekti i kësaj është se çdo rishikim i përjashtimit tuaj, me aplikim, mund të ndërmerret nga Komisioni Special i Apelimit të Emigracionit (SIAC).

“Mos tentoni të hyni në Britani”/ Letra me të

Ju nuk duhet të përpiqeni të udhëtoni në Mbretërinë e Bashkuar pasi do t’ju refuzohet hyrja. Duke qenë se jeni përjashtuar nga Mbretëria e Bashkuar nga Sekretari i Shtetit, ju jeni dikush në lidhje me të cilin një transportuesi mund t’i refuzohet autoriteti për të udhëtuar në MB sipas paragrafit 14(e) të Skemës së Autoritetit për Mbajtjen 2021”- thuhet në letër.

ME TE LEXUARAT