Arritje! NASA dërgon me sukses një mini-helikopter në planetin Mars

Bota

Arritje! NASA dërgon me sukses një mini-helikopter në planetin

Agjencia Amerikane e Hapësirës ka dërguar një helikopter të vogël në Mars.

Droni, i quajtur Ingenuity ishte në ajër për më pak se një minutë, por Nasa po feston atë që përfaqëson fluturimin e parë të mundësuar, të kontrolluar nga një aeroplan në një botë tjetër.
Konfirmimi erdhi përmes një sateliti në Mars i cili transmetoi të dhënat në Tokë.

Rotocraft u transportua në Mars në barkun e Nasa’s Perseverance Rover, i cili u prek në krahinën Jezero në Planetin e Kuq në shkurt.

Arritje! NASA dërgon me sukses një mini-helikopter në planetin

“Tani mund të themi se qeniet njerëzore kanë fluturuar në një planet tjetër,” tha një i kënaqur MiMi Aung, menaxher i projektit për Ingenuity në Nasa’s Jet Propulsion Laboratory (JPL) në Pasadena, California.

“Ne kemi folur për kaq gjatë për momentin tonë në Mars.”

Kjo është një referencë për Wilbur dhe Orville Wright të cilët kryen fluturimin e parë të fuqizuar, të kontrolluar të avionëve këtu në Tokë në 1903.

ME TE LEXUARAT