Një në pesë amerikanë është infektuar me Covid-19 që nga fillimi i pandemisë

Bota

Një në pesë amerikanë është infektuar me Covid-19

Gati një në pesë amerikanë është infektuar me Covid-19 që nga fillimi i pandemisë në Shtetet e Bashkuara , sipas Universitetit Johns Hopkins. Gjithsej 66 milionë raste janë raportuar në Shtetet e Bashkuara deri më sot. Kjo do të thotë, rreth një e pesta e popullsisë së vendit.

Vendi ka regjistruar ndërlikimet 851,000 viktima deri më tani. Shtetet e Bashkuara po përballen me një shpërthim të ri të koronavirusit që nga mesi i dhjetorit për shkak të Omicron.

Vendi ka regjistruar një mesatare prej afro 800,000 rastesh të reja dhe 1,800 viktima në 24 orë, me një trend rritës çdo javë, sipas shifrave më të fundit nga Qendrat e SHBA për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC).abcnews

ME TE LEXUARAT