"Raiffeisen Bank" fitoi 29 milionë euro në vit nga interesat, tarifat dhe komisionet ndaj qytetarëve shqiptarë

Aktualitet

"Raiffeisen Bank" fitoi 29 milionë euro në vit nga

Banka e Shqiperise ke ka listuar Raiffeisen Bank Albania si nje nga operatotet me tarifat me te larta ne tregun bankar ne Shqiperi.

“7 deri 15 për qind”, “Raiffeisen Bank” me interesat më të shtrenjta të kredive, publikohet renditja e BSH

Dhe keto tarifa, duket se po sjellin fitime te larta per Banken, qe operon ne nje nga shtetet me te varfra jo vetem ne rajon por edhe ne krej Europen.

Merr lajme ekskluzive në Whatsapp

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Whatsapp duke klikuar këtu.

Konkretisht, Raiffeisen Bank International (RBI) tha së fundi se fitimi i saj pas tatimit nga operacionet në Shqipëri u dyfishua në 29 milionë euro (32.8 milionë dollarë) në vitin 2021, nga 12 milionë euro që ishte një vit më parë.

Konkretisht, sipas te dhenave, rritja e fitimit ka ardhur pikerisht nga tri elementet qe i kushtojne me shume vete klienteve te bankes, interesat, komisionet e llogarive, kartave dhe sherbimeve tjera si dhe nga tarifat.

Të ardhurat neto nga interesat u shtuan 4.4% nga viti në vit në 55 milionë euro në 2021, ndërsa të ardhurat neto nga tarifat dhe komisionet u rritën me 34.3% në 16 milionë euro, tha RBI në një raport financiar vjetor.

Të ardhurat operative arritën në 75 milionë euro në periudhën në shqyrtim, me 7.6% rritje krahasuar me një vit, ndërsa shpenzimet e përgjithshme administrative ishin 2.8% më të larta në 40 milionë euro.

Në të njëjtën kohë, humbjet nga zhvlerësimi i aktiveve financiare arritën në 6 milionë euro pozitive në vitin 2021, krahasuar me 10 milionë euro negative në vitin 2020. BURIMI

ME TE LEXUARAT