“Raiffeisen Bank” “përvetëson” fondin e ndihmës për të prekurit nga tërmeti

Aktualitet

“Raiffeisen Bank” “përvetëson” fondin e

Qytetarët shqiptarë paguajnë shumë dhe disa fish për marrjen e shërbimit në disa prej bankave që operojnë në vend.

Krahas tarifave të larta për shërbimet që marrin, klientët detyrohen të paguajnë edhe me kohën e tyre në pritje, në radhë për në arkë apo për tek shërbimi.

Një pritje kjo që sa ka ardhur dhe është rritur, si pasojë e shtimit të numrit të përdoruesve të bankave, dhe mungesës së stafit, si në arkë ashtu edhe në sektorin e shërbimit për klientin.

Merr lajme ekskluzive në Whatsapp

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Whatsapp duke klikuar këtu.

Krahas kësaj, disa banka, duket se nuk tolerojnë, e madje e teprojnë në përfitimin e tyre edhe kur është fjala për donacione që qytetarët japin për raste emergjence siç ishte tërmeti i vitit 2019 në Shqipëri.

Mediet Kosovare bëjnë me dije se një qytetar nga Istogu ka dërguar 100 euro ndihmë financiare për familjet e prekura nga tërmeti në Shqipëri, por i pabesueshëm është fakti se për këtë shumë  “Raiffeisen Bank” i ka mbajtur përqindje të lartë.

Qytetari me iniciale N.XH nga Istogu ka shkruar në rrjetin social në “Facebook” se për t’i transferuar 100 euro ndihmë të prekurëve nga tërmeti, banka i ka mbajtur 29 euro, apo rreth 30 % e vlerës së përgjithshme.

“Raiffeisen Bank” “përvetëson” fondin e

“Nga Bankat tona ndodhë edhe kjo. Nga kontributet vullnetare emergjence për ndihëm të prekurve nga termeti në Shqipëri, banka për transferin e asaj ndihmë solide edhe në këto situata të dhimbshm, për 100€ merr provizion 29 € TURP”, ka shkruar ai në “Facebook”.

 

ME TE LEXUARAT