20% e britanikëve nuk kanë aftësi as sa për ta ngarkuar një CV online

Kliko per me shume info

Rreth 20% e njerëzve në Mbretërinë e Bashkuar nuk kanë aftësi themelore digjitale, të tilla si dërgimi i një e-maili, ngarkimi i një CV-je apo blerja në internet.

Studimi zbuloi se ata që janë të papunë kanë pothuajse tre herë më shumë gjasa të kenë paaftësi themelore digjitale si pjesa tjetër e popullsisë, ndërsa ata që mund të përdorin kompjuterin me sukses ka të ngjarë të fitojnë 13,000 funta më shumë se një në dhjetë të punësuarve e popullsisë së moshës që nuk munden të përdorin mjetet digjitale.

Kliko per me shume info

Aftësitë themelore digjitale klasifikohen në ato si aftësia për të hulumtuar informacionin në internet, për të komunikuar me të tjerët, për të kryer transaksione të tilla si banking në internet ose blerja, zgjidhja e problemeve dhe krijimi i përmbajtjes.

loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here