Si mund ta bëj kompiuterin më të shpejtë, ja disa mënyra kryesore

Teknologji

Si mund ta bëj kompiuterin më të shpejtë, ja disa

Ka disa mënyra për të përmirësuar shpejtësinë e kompjuterit tuaj.

Disa prej tyre jane: 

Shtoni më shumë RAM:

Merr lajme ekskluzive në Whatsapp

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Whatsapp duke klikuar këtu.

Shtimi i më shumë RAM në kompjuter mund ta ndihmojë atë të përpunojë më shpejt informacionin. Sigurohuni që të blini RAM të kompatibël me kompjuterin tuaj dhe që është instaluar saktësisht.
Instaloni një disk SSD:

Nëse keni një hard disk tradicional, ndoshta do të donit të kalonit në një (SSD), ose NVME nese i keni mundesite. Ky lloj disku ka shpejtësi leximi dhe shkrimi më të shpejta, duke bërë që programet të ngarkohen më shpejt dhe të hapen më shpejt.

Fshini programet dhe file-t e panevojshëm:

File-t dhe programet e panevojshëm mund të ngadalësojnë kompjuterin tuaj. Fshirja e tyre mund ta përmirësojë shpejtësinë e kompjuterit.

Përdorni një antivirus të mirë:

Viruset dhe programet e tjera të dëmshme mund të ngadalësojnë shpejtësinë e kompjuterit tuaj. Përdorni një antivirus të mirë dhe përditësoni atë rregullisht për të mbrojtur kompjuterin tuaj nga këto kërcënime.

Optimizoni konfigurimin e sistemit:

Në sistemet Windows, ju mund të përdorni mjetet e optimizimit të sistemit për të përmirësuar shpejtësinë e kompjuterit tuaj. Këto mund të përfshijnë heqjen e programeve që nuk përdorni, ndryshimin e parametrave të shpejtësisë së ekranit dhe optimizimin e disqeve të kompjuterit.

Ndryshe nga këto sugjerime, mund të ndihmojë edhe një instalim i ri i sistemit operativ në raste të caktuara, i njohur ne Shqiperi si riformatim. Megjithatë, përpara se të ndryshoni diçka në kompjuterin tuaj, sigurohuni që të bëni një kopje rezervë të të dhënave të rëndësishme qe te mos i humbisni ato.

ME TE LEXUARAT