Do prekë Tokën në mëngjes, trajektorja e raketës kineze LIVE

Teknologji

Do prekë Tokën në mëngjes, trajektorja e raketës kineze

Copat e raketës kineze Long March-5B po enden në orbitë dhe pritet që të futën në atmosferën e Tokës në orët e para të së dielës.

Agjencia Evropiane e Hapësirës ka parashikuar se “zona e rrezikut” përfshin Nju Jorkun, Afrikën, Australinë, Japoninë, Spanjën, Portugalinë, Italinë dhe Greqinë.

Do prekë Tokën në mëngjes, trajektorja e raketës kineze

Sipas CNN, lajmi mirë është se mbetjet e raketës prej 22 tonësh dhe rreth 100 metra të gjatë paraqesin shumë pak kërcënim për sigurinë personale të qytetarëve.

Jonathan McDowell, një astrofizikan në Qendrën e Astrofizikës në Universitetin e Harvardit, u shpreh:

“Rreziku që do të ketë ndonjë dëm ose që mund të godasë dikë është shumë i vogël, por jo i papërfillshëm.

Ekziston mundësia, por duhet theksuar se rreziku është shumë i vogël. Kështu që, unë do ta bëja gjumin rehat dhe nuk do të shqetësohesha”.

ME TE LEXUARAT