Kafe dhe çaji janë pijet më të konsumuara në botë, ja kush është më e mirë për shëndetin tuaj

Soft

Kafe dhe çaji janë pijet më të konsumuara në

Pa kafe disa njerëz nuk e nisin ditën, ndërsa gjatë ditës konsumojnë çaj. Këto dy pijet janë më të konsumuarat në botë. Një studim tregon se dita duhet të nisë me kafe dhe jo çaj, për disa arsye të rëndësishme.

Kafeja do t’ju ​​ndihmojë në përqendrim; Nëse keni nevojë të përqendroheni ndërsa studioni për një provim ose nëse merrni pjesë në diçka që ka nevojë për më shumë fokus, konsumoni një filxhan kafe. Kafeja përmban kafeinë që do t’ju ndihmojë të qëndroni vigjilent dhe t’ju mbajë zgjuar.

Kafeja do t’ju japë një nxitje të menjëhershme; Kafeina ndërvepron me receptorët e adenozinës në tru dhe zvogëlon ndjenjën e lodhjes. Pas vetëm 15 minutash pirje kafeje, do të përjetoni energji të menjëhershme.

Kafe dhe çaji janë pijet më të konsumuara në

Kafeja mund t’ju ​​ndihmojë të humbni peshë; Studimet kanë treguar se kafeja mund të shkaktojë nivele më të ulëta të yndyrës, veçanërisht te burrat. Një studim tjetër tregoi se acidi klorogjenik, i cili gjendet në kafe mund të ndihmojë në uljen e peshës trupore.

ME TE LEXUARAT