Presidentja sllovene në Kuvend: Shqipëria i plotëson kushtet për hapjen e negociatave

Politikë

Presidentja sllovene në Kuvend: Shqipëria i plotëson kushtet

Kuvendi po zhvillon një seancë planare të posaçme këtë të enjte në nder të presidentes sllovene Nataša Pirc Musar.“Ende duhet të përballemi me trashëgiminë e sjelljes aksionare, agresioni kundër Ukrainës, pozicioni i vendit tim është i qartë.

Fakti që një vend mban përgjegjësi të veçantë dëshiron të marrë territor është e pashmangshme, kushtet janë të vështira, duket sikur Rusia po shfrytëzon superioritetin ushtarak, aleatët nuk do të jetë e mundur të ndihmojë Ukrainën pa një angazhim, do të ndodhë kur Rusia dhe Ukraina të pranojnë, një partner i barabartë, lidershipi i Rusisë,

Rusia duhet të jetë e vetëdijshme se nuk është ky i vetmi realitet që federata ruse është një agresore që ka shkelur brutalisht kartën e kombeve të bashkuara, duhet të insistojmë që vrasjet të përfundojnë këtu dhe tani, ata që janë përgjegjës për krimet kundër njerëzimit të ndëshkohen nga vendi i cili ata vijnë, më vjen mirë që Shqipëria vendosi të shkruajë në Konventën e Hagës.  

Merr lajme ekskluzive në Whatsapp

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Whatsapp duke klikuar këtu.

Vetëm një moto kemi ‘Të bashkuar qëndrojmë, të ndarë dështojmë’. BE pa Ballkanin Perëndimor nuk është Bashkim Evropian, Shqipëria i plotëson kushtet për hapjen e negociatave”, tha ajo.

ME TE LEXUARAT