Gjyqi për vulën e PD, Apeli tërhiqet për vendim, Rithemelimi: Alibeaj, jo palë në proces!

Politikë

Gjyqi për vulën e PD, Apeli tërhiqet për vendim,

Gjykata e Apelit eshte tërhequr në Dhomë Këshillimi për të shqyrtuar kërkesën për mos legjitimim të Enkelejd Alibeajt dhe ankimit që ka bërë lidhur me vulen e PD.

Ne seancen e sotme, mesohet se Ivi Kaso, përfaqësues ligjor i grupimit të ish-kryeministrit Sali Berisha kërkoi në nisje të seancës për vulën e Partisë Demokratike mos pranim të ankimit të Enkelejd Alibeajt.

Pjesë nga diskutimi i zbardhur nga Top Channel:

Merr lajme ekskluzive në Whatsapp

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Whatsapp duke klikuar këtu.

Gjyqtarja: A ka kërkesë paraprake tha gjykata?

Ivi Kaso: Kërkojmë mos pranim të ankimit të Enkelejd Alibeaj. Nëse gjykata e gjykon të arsyeshme, momenti kohor që paraqitet kjo kërkesë.

Rezart Kthupi: Nëse doni të dëgjoni vendimin e gjykatës së lartë është shprehur në mënyrë eksplicite duke konstatatuar se gjykata e apelit se jemi në kushtet e një pale, palë është subjekti Partia Demokratike që është subjekt juridik, në rastin e personit juridik përfaqësimi i tij bëhet nga organet në rastin konkret jemi në kushtet në vijimësi të ushtrimit të kryetarit të partisë, me autorizim apo në vetë të parë fillimisht nga basha dhe më pas nga Alibeaj.

Ajo që pretendohet është pavlefshmëria e momentit kur autorizimi është lëshuar. Thelbi i gjykimit nuk është se kush është pala, por kush ka tagrat e përfaqësimit të palës.

ME TE LEXUARAT