Spiunonin për Kinën, arrestohen tre gjermanët

Bota

Spiunonin për Kinën, arrestohen tre gjermanët

Zyra e Prokurorit Federal Gjerman të hënën tha se tre shtetas gjermanë u arrestuan nën dyshimin e fortë se kishin punuar për një shërbim sekret kinez.

Të akuzuarit dyshohen se janë përfshirë në spiunazh “në një moment kohor që nuk mund të përcaktohet saktësisht para qershorit 2022”.

Të tre, Herwig F., Ina F. dhe Thomas R. u arrestuan nga oficerët e Zyrës Federale të Policisë Kriminale në Düsseldorf dhe Bad Homburg.

Merr lajme ekskluzive në Whatsapp

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Whatsapp duke klikuar këtu.

U kontrolluan edhe shtëpitë dhe vendet e punës së të pandehurve.

Thuhet se Thomas R. ka vepruar si agjent i një punonjësi të shërbimit sekret kinez MSS. Pretendohet se ai ka marrë informacion në lidhje me teknologjitë inovative që mund të përdoren për qëllime ushtarake.

Prokurorët besojnë se ai përdori Herwig F. dhe Ina F., të cilët drejtojnë një kompani në Düsseldorf, për të marrë informacionin.

 

ME TE LEXUARAT