Alarm për bombë në parlamentin e Norvegjisë, deputetët nuk braktisin seancën

Bota

Alarm për bombë në parlamentin e Norvegjisë, deputetët

Parlamenti i Norvegjisë mori një kërcënim për bombë sot dhe policia rriti sigurinë rreth ndërtesës, duke bllokuar rrugët përreth.

Pjesëmarrësve në seancat dëgjimore publike që shikonin debatet brenda ndërtesës iu kërkua të largoheshin, ndërsa anëtarët e parlamentit vazhduan punën e tyre normalisht, duke përfshirë kohën e pyetjeve për ministrat, tha një zëdhënës i parlamentit.

Ne jemi në vend me disa patrulla për të siguruar Parlamentin dhe për të parandaluar çdo incident. Nuk kemi asnjë informacion deri më tani për ndonjë kërcënim ndaj palëve të treta”, tha një zëdhënës i policisë.

Merr lajme ekskluzive në Whatsapp

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Whatsapp duke klikuar këtu.

Policia e armatosur me pajisje kundër protestës vendosi hekura metalikë për të bllokuar hyrjen në ndërtesë, e cila ndodhet në qendër të Oslos, ku masat e sigurisë janë zakonisht më diskrete. Në Norvegji, oficerët e policisë zakonisht nuk mbajnë armë.

 

ME TE LEXUARAT