Kinezët shpikin bluzën "inteligjente", ul temperaturën e trupit deri në 5°C

Teknologji

Kinezët shpikin bluzën "inteligjente", ul temperaturën

Studiuesit kinezë kanë njoftuar se kanë krijuar një bluzë "inteligjente", që zvogëlon temperaturën e trupit me pesë gradë Celsius.

E ashtuquajtura "post-pëlhurë" duket si një bluzë e thjeshtë me mëngë të shkurtra, që mbron njerëzit nga temperaturat e larta, duke mbajtur freskët trupin.

Studiuesit kinezë në Universitetin e Shkencës dhe Teknologjisë Huatsong, që botuan studimin në revistën Science, sipas New Scientist, kanë hartuar pëlhurën e parë, që ul temperaturën e trupit me 5 gradë celcius.

Për të qenë sa më efektive, bluza duhet të jetë në kontakt të drejtpërdrejtë me me lëkurën.

ME TE LEXUARAT