Vëllezërit Tate akuzohen për evazion fiskal 21 milionë funte

Showbiz

Vëllezërit Tate akuzohen për evazion fiskal 21 milionë funte

Andrew Tate dhe vëllai i tij Tristan janë akuzuar se nuk kanë paguar taksën mbi 21 milionë funte të ardhura nga biznesi i tyre në internet.

Policia e Devon dhe Cornwall kanë paraqitur një ankesë civile kundër vëllezërve dhe një personi të tretë, i njohur vetëm si J., shkruan BBC.

Ata akuzohen se nuk kanë paguar taksa në asnjë vend për të ardhurat e tyre nga biznesi në internet në periudhën 2014-2022.

Merr lajme ekskluzive në Whatsapp

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Whatsapp duke klikuar këtu.

Policia po kërkon kthimin e rreth 2.8 milionë funte në shtatë llogari bankare të ngrira, një pretendim i kundërshtuar nga tre të pandehurit.

"Andrew Tate dhe Tristan Tate kanë qenë shmangës serik të taksave dhe TVSH-së," tha Sarah Clarke nga Policia e Devon dhe Cornwall për Gjykatën e Magjistraturës së Westminsterit.
Clarke citoi një video të postuar në internet nga Andrew Tate, në të cilën ai tha: "Kur jetoja në Angli, refuzova të paguaja taksa".

Ajo tha gjithashtu se vëllezërit Tate kishin një numër të madh llogarish bankare në Britani të Madhe, shtatë prej të cilave ishin të ngrira. Clarke tha se paratë, nga produkte të ndryshme të shitura në faqet e internetit, duke përfshirë OnlyFans, ishin pastruar në një numër llogarish bankare në Britani të Madhe.

"Përveç zotërimit të tokës, pronave dhe automjeteve të mëdha në Rumani, Tates shpenzonin fitimet e tyre në makina dhe prona të shpejta. Kështu duket evazioni fiskal, kështu duket pastrimi i parave," tha Clarke në gjykatë.
Vëllezërit akuzohen se kanë paguar pak më pak se 12 milionë dollarë në llogarinë e një personi të quajtur J. dhe kanë hapur një llogari të dytë në emrin e saj, edhe pse ajo nuk kishte asnjë rol në punët e tyre. Kosova Press

ME TE LEXUARAT