Në burg për aferën e inceneratorëve, Gjykata Kushtetuese rrëzon kërkesat e Lefter Kokës

Politikë

Në burg për aferën e inceneratorëve, Gjykata Kushtetuese

Gjykata Kushtetuese ka rrëzuar kërkesën e ish-ministrit, Lefter Koka, i cili kërkoi shfuqizimin e dy vendimeve të Gjykatës së Lartë, e cila caktoi arrestin me burg të tij për inceneratorin e Elbasanit dhe të Fierit.

Ish-ministri i Mjedisit ka kërkuar shfuqizimin e këtij vendimi të marrë nga Kolegji Penal i Gjykatës së Lartë. Sipas tij dhe përfaqësuesve ligjorë të zgjedhur, vendimi është në papajtueshmëri me Kushtetutën e Republikës së Shqipërisë.

Koka aktualisht është në burg pasi është shpallur fajtor për aferën e inceneratorëve, atë të Elbasanit dhe Fierit. Ish-ministri është dënuar me 5 vite e 8 muaj burg për inceneratorin e Elbasanit dhe 6 vite e 8 muaj burg për inceneratorin e Fierit nën akuzën e shpërdorimit të detyrës si ish-ministër, korrupsion dhe pastrim parash,

ME TE LEXUARAT