Dështoi raketa kineze, copat do bien në Tokë, kush është shteti i rrezikuar? (VIDEO)

Bota

Dështoi raketa kineze, copat do bien në Tokë, kush

Raketa fluturon në mënyrë të pakontrollueshme përmes orbitës dhe do të përplaset në tokë në ditët në vijim. Kina vuri në orbitë pjesën e parë të stacionit të saj të ri hapësinor javën e kaluar.

Që atëherë, automjeti lëshues i përdorur për këtë po rrëzohet në mënyrë të pakontrolluar nëpër orbitën e Tokës. Në ditët në vijim ajo do të hyjë në atmosferën e Tokës.

Mund të supozohet se raketa e tipit “Long March 5B” nuk do të digjet plotësisht gjatë ri-hyrjes dhe se pjesë të saj do të godasin sipërfaqen e tokës.

Një video nga meteorologu i njohur amerikan Nick Stewart thuhet se tregon raketën kineze ndërsa “rrëzohej” nëpër orbitë mbi shtetin amerikan të Iowa.

 

ME TE LEXUARAT