Para zgjedhjeve të parakohshme, shpallet qeveria teknike në Greqi me kryeministër Ioanis Samras

Bota

Para zgjedhjeve të parakohshme, shpallet qeveria teknike në Greqi me

Shpallet qeveria teknike e Greqisë me kryeministër Ioanis Sarmas i cili ka kryer betimin pasditen e sotme.


“Do të jetë një qeveri e përkohshme”, ka thënë Sarmas.

Ndërkohë Kyriakos Mitsotakis i uroi suksese për detyrën, ndërsa i dorëzoi një dosje voluminoze e cila sipas tij përmbante të gjitha informacionet e nevojshme për të kryer detyrën dhe për t’u informuar për çështjet dhe detyrimet e brendshme dhe ndërkombëtare.

Merr lajme ekskluzive në Whatsapp

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Whatsapp duke klikuar këtu.

Përbërja e qeverisë së përkohshme:

KRYEMINISTRI: IOANNIS SARMAS

Ministër i Shtetit: VASILIOS SKOURIS

Ministria e Financave

THEODOROS PELAGIDES

MINISTRIA E ZHVILLIMIT DHE INVESTIMEVE

ELENI LOURI

Ministria e Punëve të Jashtme

VASILIOS KASKARELIS

Ministria e Mbrojtjes

ALKIVIADIS STEPHANIS

Ministria e Arsimit dhe Feve

CHRISTOS KITTAS

Ministria e Punës dhe Çështjeve Sociale

PATRINA PAPARRIGOPOULOU

Ministria e Shendetësisë

ANASTASIA KOTANIDOU

Ministria e Mjedisit dhe Energjisë

PANTELIS KAPROSMinistria e Mbrojtjes Civile

CHARALAMPOS LALOUSIS

Ministria e Kulturës dhe Sportit

GEORGIOS KOUMENTAKIS

Ministria e Drejtësisë

PHILIPPOS SPIROPOULOS

Ministria e Brendshme

KALLIOPI SPANOU

 

Ministria e Emigracionit dhe Azilit

DHANIIL ESDRAS

Ministria e Qeverisjes Dixhitale

SOKRAT KATSIKAS

Ministria e Marinës dhe Politikës Ishullore

THEODOROS KLIARIS

Ministria e Zhvillimit Bujqësor dhe Ushqimor

GEORGIOS TSAKIRIS

Ministria e Turizmit

IOANNA DRETTA

Ministria e Krizës Klimaterike dhe Mbrojtjes Civile

EVANGELOS TOURNAS

Zëdhënësi i qeverisë

ILIAS SIAKANTARIS

ME TE LEXUARAT