Në SHBA merret vendimi, rikthehet pushkatimi në dënimet me vdekje

Bota

Në SHBA merret vendimi, rikthehet pushkatimi në dënimet me vdekje

Në SHBA, edhe pse vend demokrat, është rikthyer pushkatimi. Mediat ndërkombëtare shkruajnë se  Dhoma e Ligjvënësve në Karolinën e Jugut ka votuar për të krijuar një skuadër pushkatimesh për ekzekutimin e të dënuarve me vdekje, pasi ky shtet ndeshet me mungesa të solucionit për injeksionet vdekjeprurëse.

Mësohet se dhoma e miratoi masën me 66 vota pro dhe 43 kundër, duke sjellë një hap më pranë vënien në praktikë të skuadrës së pushkatimit. Në mars Senati i këtij shteti miratoi variantin e tij të kësaj mase me 32 vota pro dhe 11 kundër. Projektligji parashikon që i dënuari me vdekje mund të zgjedhë skuadrën e pushkatimit ose karrigen elektrike nëse ka mungesa të solucionit për injeksion vdekjeprurës. Pas miratimit nga dy dhomat ligjvënëse projektligji i kalon guvernatorit republikan për firmë.

ME TE LEXUARAT