Franca nuk humb kohë, të hënën nis vaksinimin e adoleshentëve

Bota

Franca nuk humb kohë, të hënën nis vaksinimin e

Në Francë, aktualisht po vaksinohen personat mbi 55 vjeç, por shtimi i rasteve tek të rinjtë ka ‘detyruar’ qeverinë që të mendojë për një strategji të re. Mediat vendase bëjnë me dije, se lidhur me këtë problem, qeveria franceze ka vendosur që nga 12 maji të zgjerojë më tej fashën e personave që do të vaksinojë kundër koronavirusit.

Sipas vendimit, nga 12 maji çdo i moshuar që dëshiron, mund të prenotojë vaksinën e tij kundër pandemisë vdekjeprurëse dhe të shkojë ta marrë atë. Në vaksinimi do të përfshihen dhe adoleshentët 15-17 vjeç, pasi ditët e fundit është vënë re një shtim i rasteve të infektimeve të kësaj kategorie.

ME TE LEXUARAT