Carla Bruni akuzohet për financimin e paligjshëm të fushatës së bashkëshortit të saj Sarkozy

Bota

Carla Bruni akuzohet për financimin e paligjshëm të fushatës

Carla Bruni, bashkëshortja e ish presidentit francez Nicolas Sarkozy është akuzuar për presion ndaj një dëshmitari që pretendonte se bashkëshorti i saj kishte marrë fonde të paligjshme nga Libia për fushatën e tij zgjedhore.

Sipas Le Monde, një zyrtar në kushte anonimiteti pretendon se një gjykatë i ka ndaluar Carla Bruni, cila së fundmi është përfshirë në prodhimin e verës, të kontaktojë me këdo të përfshirë në këtë proces, me përjashtim të bashkëshortit të saj.

Në të njëjtën kohë, një botim i gazetës Le Parisien thekson se akuzat paraprake ndaj Carla Bruni-Sarkozy i referohen presionit të dëshmitarëve dhe përpjekjes për të mashtruar gjyqtarët, hetimi i të cilëve synon bashkëshortin e saj, si të dyshuar për financimin e paligjshëm gjatë fushatës së tij presidenciale të vitit 2007.

ME TE LEXUARAT