U përjashtua 15 vite nga sistemi i drejtësisë/ KLP miraton mbarimin e mandatit të Alfred Ballës

Aktualitet

U përjashtua 15 vite nga sistemi i drejtësisë/ KLP miraton

Këshilli i Lartë Prokurorisë miraton me 9 vota pro mbarimin e mandatit të Alfred Ballës.

Pas këtij vendimi ai nuk mund të qëndrojë në funksionin e kryetarit të KLP-së, pas vendimit të dhënë nga KPA, për përjashtimin e tij nga sistemi për 15 vite.

Alfred Balla nuk ishte i pranishëm në mbledhje, e cila u thirr nga nënkryetari i KLP-së, Tartar Bazaj me objekt “deklarimin e mbarimit të mandatit”.

Merr lajme ekskluzive në Whatsapp

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Whatsapp duke klikuar këtu.

Mbledhja, që filloi në orën 11:00, u shoqërua me debate, fillimisht kur Bazaj tha se “Ballës i ka mbaruar mandati”, dhe ka replikuar anëtarja Nurihan Seiti, e cila i ka thënë se i ka mbaruar edhe atij mandati.

Sipas vendimit të KPA, për 15 vitet e ardhshme Balla e ka të ndaluar të jetë pjesë e sistemit të drejtësisë. Atij i ka përfunduar mandati i anëtarit të KLP-së prej disa muajsh, por vijonte të qëndronte në detyrë deri në momentin që do të zgjidheshin anëtarët e rinj, nga radhët e shoqërisë civile.

ME TE LEXUARAT