Përfundon epoka e burgut të Zaharisë, nis transferimi i 325 të burgosurve drejt Shënkollit

Aktualitet

Përfundon epoka e burgut të Zaharisë, nis transferimi i 325

Një operacion që pritet të zgjasë dy ditë ka nisur të shtunën për transferimin e 325 të burgosurve në Zahari që vuajnë nga probleme të shëndetit mendor në drejtim të Shënkollit.

Ministri i Drejtësisë Ulsi Manja ka inspektuar mëngjesin e të shtunës drejt ambienteve ku do të shkojnë 325 të burgosurit. Dy blloqe në burgun e Shënkollit janë rikonstruktuar dhe janë përshtatur për ta.

Falënderoj të gjitha stafet e angazhuara, sidomos ato të Drejtorisë së Përgjithshme të Burgjeve, të IEVP Zahari dhe IEVP Shën Koll për angazhimin e tyre fizik e human edhe në ditët e pushimit, në trajtimin dhe sistemimin e këtyre personave në ambientet e rikonstruktuara të Lezhës”, deklaroi Manja.

Merr lajme ekskluzive në Viber

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Viber duke klikuar këtu.

Ai ka vlerësuar punën e bërë, duke theksuar se pas më shumë se 20 viteve rekomandimesh e vërejtjesh, është realizuar mbyllja e një prej institucioneve më të kritikuara dhe të amortizuara.

Sipas ministrit qëndrimi i këtyre personave në këto ambiente do të jetë një fazë kalimtare, derisa ata të merren përfundimisht nën përkujdesje nga Ministria e Shëndetësisë në një institucion totalisht të përshtatur për problematikat e këtyre personave.

Burgu i Zaharisë ndodhet 15 kilometra larg Tiranës dhe shpesh është kritikuar për gjendjen e tij të rrënuar.

Më herët të sëmurët mendorë që kryenin krime mbylleshin në Burgun e Zaharisë nga mungesa e një institucioni të përshtatshëm.

Ka qenë Gjykata e Lartë ajo që e ka konsideruar trajtim çnjerëzor atë që ka ndodhur aty.tch

ME TE LEXUARAT