Vajza, mbani shënim. Ja si të mbroni flokët nga dielli

Soft

Vajza, mbani shënim. Ja si të mbroni flokët nga dielli

Vera është shumë pranë dhe rreziku që dielli t’ju shkatërrojë flokët është shumë i madh. Ekspertët japin një sërë këshillash që të kujdeseni për flokun tuaj, në mënyrë që të mos dëmtohet.

Si fillim është prerja e flokëve rregullisht. Sipas ekspertëve, ka më pak rrezik për ndarje të majave dhe kështu, më pak vuajtje nga efektet e diellit mbi to.

Hidratimi i duhur; Ju duhet të siguroheni që flokët tuaj të qëndrojnë gjithmonë të hidratuar. Megjithëse nuk do të jeni në gjendje të shmangni çdo dëmtim të shkaktuar nga dielli në flokët tuaj, përdorimi i rregullt i kremit të flokëve do t’ju ndihmojë të rivendosni lagështinë e nevojshme për të qenë të shëndetshëm.

Thoni jo tharëses së flokëve; Nxehtësia do ta përkeqësojë gjendjen, prandaj përpiquni të mos përdorni mjete që i ekspozojnë flokët tuaj në nxehtësi.

Vendosni kapele; Vendosja e një kapele do t’i mbajë flokët tuaj larg rrezeve të dëmshme UV.

Mundohuni të mos lagni flokët tuaj; Klori dhe kripa madje mund të rrisin efektet e diellit, kështu që kur jeni në plazh ose në një pishinë mundoheni të mos lagni flokët, përndryshe ato do të dëmtohen. 

ME TE LEXUARAT