Diamanti më i madh rus shitet në ankand për vlerën marramendëse

Soft

Diamanti më i madh rus shitet në ankand për vlerën

Kompania e madhe ruse “El Rusia” shiti diamantin më të madh në historinë e diamanteve ruse me peshë 100,94 karat në një ankand në Gjenevë për një miliard rubla, ekuivalente me 13,5 milion dollarë.

Kjo u raportua nga shtëpia e ankandeve Christy, duke thënë se diamanti rus, The Spectacle, u shit për 12.84 milion franga zvicerane, duke ditur që ekspertët vlerësuan çmimin e tij para ofertës në 12-18 milion franga zvicerane.

Sipas informacionit të marrë nga kompania ruse e minierave të diamantëve (Al Rossa) që nxori diamantin e lartpërmendur në shitje, diamanti u lustrua nga një copë 207,29 karat e minuar në 2016 në Republikën e Yakutia në Rusinë verilindore.

Sa i përket vetë diamantit, ai u prodhua një vit e gjysmë më parë. Dallohet nga pangjyra e tij dhe ka marrë vlerësimet më të larta nga ekspertët në Laboratorin e Institutit Gemologjik të Amerikës (GIA) për qartësinë e tij të përsosur.

ME TE LEXUARAT