Vendet e BE porosisin 60 mijë predha për Ukrainën përmes skemës së re

Bota

Vendet e BE porosisin 60 mijë predha për Ukrainën përmes


Vendet e Bashkimit Evropian kanë bërë porosi për vetëm 60,000 predha artilerie sipas një skeme të BE-së për të ndihmuar në marrjen e 1 milion municioneve në Ukrainë deri në pranverën e ardhshme, sipas njerëzve të njohur me shifrat, raporton Reuters.

Skema ishte një pjesë qendrore e një nisme të BE-së për të rritur furnizimin me predha jetike të artilerisë 155 mm në Ukrainë, duke i lejuar vendet të bëjnë porosi me industrinë përmes kontratave të negociuara nga Agjencia Evropiane e Mbrojtjes e bllokut (EDA).

Nisma më e gjerë, e nisur në mars, ofroi skema të ndryshme për të marrë 1 milion predha dhe raketa në Ukrainë brenda një viti për luftën kundër pushtimit rus.

Merr lajme ekskluzive në Whatsapp

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Whatsapp duke klikuar këtu.

Së bashku, këto skema kanë prodhuar rreth 480,000 municione, sipas BE-së - më pak se gjysma e objektivit, me rreth katër muaj për të përfunduar.

Vëllimi veçanërisht i vogël i porosive për skemën në qendër të programit nxjerr në pah vështirësitë më të mëdha me të cilat po përballet BE në përpjekjen për të goditur objektivin.

ME TE LEXUARAT