Sakrifica e babait dhe djalit të tij, vishen si klloun për t'i mësuar fëmijëve Kuranin

Bota

Sakrifica e babait dhe djalit të tij, vishen si klloun për t'i

Yahya Edward Hendrawan, një mësues 38-vjeçar Indonezian, vendos të vishet si klloun para se të japë mësim, gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit, në bibliotekën e tij në Tangerang, provinca Banten, Indonezi.

"Kur u kërkojmë fëmijëve të lexojnë Kuran, është paksa e vështirë. Por nëse ai është si  klloun, ata ndiejnë se shkojnë në klasë me qëllim argëtimi ," tha Hendrawan.

38-vjeçari udhëton në këtë jetimore çdo ditë gjatë Ramazanit me djalin e tij pesë vjeçar, Mirza, i veshur si një klloun.

Babai dhe djali zakonisht kalojnë rreth një orë duke aplikuar makijazh para se të takohen me fëmijët.

"Ai i ndihmon fëmijët të krijojnë një interes për të lexuar, gjë që do të zvogëlojë kohën që ata kalojnë duke luajtur me telefona ose pajisje dhe do të ketë një ndikim të jashtëzakonshëm në zhvillimin e tyre", tha Junaedi, prindi i një fëmije që ndjek klasat e leximit të Hendrawan, i cili pëlqen shumë Indonezianë, shkon me një emër.

ME TE LEXUARAT