Prerja e shiritit u bë nga shefi i kuzhinës që përfaqëson Shqipërinë

Aktualitet

Prerja e shiritit u bë nga shefi i kuzhinës që

Agroturizmi, tradita artizane dhe prodhimet tipike “Made in Albania” do të prezantohen në edicionin e 15-të të panairit “Terra Madre Salone del Gusto”, që do të zhvillohet nga 22-26 shtator në Torino, Itali.

Të pranishëm, mbi 600 ekspozues dhe prodhues nga rajonet italiane; 3 mijë delegatë të rrjetit Terra Madre nga 130 vende.

Një nga shefat e kuzhinës më të vlerësuar në botë këtë vit hapi “vallet”, po flasim për përfaqësuesen e Shqipërisë dhe pronare të fermës me pesë yje “Mrizi i Zanave Agroturizëm”.

Merr lajme ekskluzive në Viber

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Viber duke klikuar këtu.


Në prani të themeluesit të Slow Food International Carlo Petrini , kryetarit të bashkisë Stefano Lo Russo, kryetarit të bashkisë së Torinos, presidentit Alberto Cirio dhe autoriteteve të tjera prestigjioze, filloi edicioni i ri.

Mrizi i Zanave Agroturizëm, për ata që nuk e njohin, është një fermë e njohur shqiptare me pesë yje, e themeluar nga shefi i kuzhinës Altin Prenga , së bashku me vëllain e tij Antonin.

Shumica e përbërësve në menu, duke përfshirë djathërat, reçelrat dhe verën prodhohen nga burimet e tyre. Kjo pasi tradita bujqësore dhe rurale e së shkuarës vazhdon të jetë “zemra lëvizëse” e biznesit, jo vetëm për themeluesit, por edhe për punonjësit dhe për familjet e shumta që rrethojnë këtë realitet të mrekullueshëm.

Këto dhe shumë histori dhe tradita të tjera ndërkombëtare ju presin në Salone del Gusto./TorinoFree.it

ME TE LEXUARAT