Greva greke bllokon lëvizjen në kufi. Për 48 orë, lejohen vetëm rastet e emergjencës dhe këmbësorët

Aktualitet

Greva greke bllokon lëvizjen në kufi. Për 48 orë, lejohen

Sikundër ishte paralajmëruar greva e sindikatës së doganave në Greqi ka sjellë bllokimin e lëvizjes së automjeteve në pikat kufitare me vendin fqinjë. 

Prej orës 5:30 të mëngjesit të sotëm, në PKK të Kapshticës nuk është lejuar kalimi i automjeteve të vogla, autobusëve dhe kamionëve, si në hyrje dhe në dalje.

Ashtu sikundër ishte njoftuar të vetmit udhëtarë që lejohen të kalojnë kufirin janë këmbësorët pa bagazhe dhe rastet e emergjencave shëndetësore.  Pavarësisht njoftimit nuk kanë munguar rastet e personave që i janë drejtuar kufirit për shkak të mungesës së informacionit kryesisht turistët ose persona të tjerë që e kanë pasur të pamundur të shtyjnë udhëtimin e tyre

Merr lajme ekskluzive në Whatsapp

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Whatsapp duke klikuar këtu.

“Jam nga Austria do të udhëtoja në Greqi më pas di të ktheheshim nga Gjirokastra por tani duhet të kthehem pas se kufiri është i mbyllur por ne nuk e dinim”, tha një turist.

Greva do të zgjasë deri mëngjesin e 4 prillit duke sjellë kështu paralizimin e lëvizjes për 48 orë, ndërkohë që pas orës 6:00 të mëngjesit të së enjtes, lëvizja e udhëtarëve pritet të normalizohet në të gjitha pikat kufitare me Greqinë.

 

ME TE LEXUARAT