iOS 12 i tregon gjithnjë policisë vend-ndodhjen tuaj

Kompania Apple njoftoi këtë mëngjes se një veçori e re në iOS 12 do të shpërndajë automatikisht vendndodhjen tuaj me policinë dhe shërbimet e tjera emergjente gjatë gjithë kohës.

Kjo lëvizje vjen si përgjigje ndaj problemeve me të cilat përballen njerëzit kur dëshirojnë t’i thërrasin shërbimet emergjente nga celulari, ku shpesh është e vështirë të përcaktohet vendndodhja e thirrësit shpejtë dhe saktë, thotë Apple.

Kliko per me shume info

Rreth 80% e thirrjeve në polici dhe shërbime të tjera emergjente vijnë nga celularët, transmeton Gazeta Express.

Më 2015, Apple kishte lansuar HELO (Vendndodhjen Hibride të Emergjencës), e cila gjente vendndodhjen e thirrësit duke përdorur GPS dhe pika të Wi-Fi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.