Ouija, loja e shpirtrave që po tmerron botën

Kliko per me shume info

Shumë pak prej nesh mund të kenë degjuar për lojën Ouija. Një lojë tepër misterioze dhe e frikshme, e cila rikthen shpirtrat dhe ata i përgjigjen me po ose jo, pyetjes tënde. Nuk është një trillim por një realitet i cili ekziston në të gjitha faqet e internetit.Në “Youtube” mjafton të shkruash “Ouija Board” dhe dalin qindra video ku të rinj provojnë të thërrasin këta shpirtra. Ouija është ende një mister dhe nuk është aspak e këshillueshme që të praktikohet sepse pasojat mund të jenë të mëdha. Ouija është një tabel e cila ka shkronja,numra dhe simbole që sipas ekspertëve janë jonormale.Kjo lojë është një mjet komunikimi me botën e shpirtrave të vdekur.

Njerëzit që kanë luajtur me tabelen Ouija thonë se kjo është dera për në ferr dhe nese ti hyn në ate derë është shumë e vështirë për të dalë, Ouija është gjithashtu pjesë e Satanizmi dhe magjisë së zezë. Për disa kjo është një farsë, për të tjerët ajo është fuqia e mendjes mbi çështje.Kjo lojë është shumë e rrezikshme për të luajtur pa u përgatitur si duhet për përdorimin e kësaj tabele simbolesh.Historia është plot me raste fatale me përvojat e njerëzve që bënë përpjekje për ta luajtur këtë “loje”.Ka persona të cilët kanë perfunduar në akte të gjakosura,të tjerë pësuan sulme histerike , por ka dhe te tjetë që pas luajtjes me të u zhytën në një depresion të thellë e të veshtirë,madje edhe me shenja të paranojes. Ka shumë raste shokuese të adoleshenteve të ndryshëm të cilet nga kureshtja e tyre e pësuan keq,ku loja Ouija i çoi deri në vetëvrasje,ose tek vrasja e shokëve prezent.

Kliko per me shume info

Fillimisht ata shkruajnë në një karton të gjitha shkronjat e alfabetit në mënyrë ovale, po kështu veprojnë edhe me numtat nga 0 në 9 . Merret një gotë dhe vendoset mbi fletën e shkruar dhe sipër saj vendosen dy gisha. Më pas fillon predikimi i cili bëhet gjithmonë natën me një qeri ndezur.Thërritet një emër i afërm i cili mund të ketë vdekur dhe ai i “përgjigjet” me po ose jo çdo pyetje duke lëvizur gotën. Gota lëviz në mënyrë të tillë që tregon përgjigjen që jep shpirti, thjesht po ose jo. Ka shumë reagime në internet për këtë lojë, ka nga ata të cilët e kanë frikë ta praktikojnë por ka dhe nga ata që kanë marrë çdo përgjigje për pyetjet e bëra. Më poshtë po paraqesim disa raste të cilat janë shkruar në internet nga persona të mistershëm.

Loja ouija në internet, një djaloshi 16 vjecar i ka kushtuar rëndë.Pas luajtjes me të ai ka humbur paqen e tij shpirtërore.Familja thotë se ai është pushtuar nga djalli ose nga ndonjë shpirt i keq. Santiago është nga një krahinë e Republikes Domenikane.Ky qytet i qetë është trazuar nga një ngjarje e çuditshme që ka terhequr vëmëndjen e vendaseve dhe qindra njërzve të tjerë të cilët vijnë për të parë se çfarë ka ndodhur aty. Kur djalosh 16 vjeçar kishte filluar lojën e famshme ouija në internet, për një moment ai kishte filluar të kishte sjellje të çuditshme dhe fenomene jonormale kishin filluar të ndodhnin në shtëpinë e tij.Fenomene këto që askush nuk mund ti shpjegojë.

Familja e djalit vazhdon se djali i tyre vuan tmërrësisht dhe se një posedim i keq mbretëron në trupin e tij. Në shtëpine e tyre ata dëgjojne zhurma të çuditshme dhe shfaqje tmerruese. Shume gazetare që ishin kurioz të dini ç’po ndodh në atë shtëpi, dhe janë shumë transparent ndaj provave te mbledhura për vërtetësin e kësaj loje. Kisha katolike ka qenë e pranishme në të gjithë famulltaret, të cilet kanë njohur rastin e ndodhur dhe kanë qëndruar 9 dittë në shtepine e djalit duke u përballur me demonët që mund të jenë brenda atij të riu.Duke pasur parasysh çfarë ka ndodhur, prifti njoftoi se ai do te vazhdojë te mbështes familjen, në mënyrë që djali të mund ti shpëtojnë ketij posedimi të keq, por në qoftëse lutjet nuk do jenë të mjaftueshme, Kisha katolike do ti ofroj priftërinjtë eksorcist për të luftuar kundër së keqes.

Rasti i Stephanie Vallesca.

Kjo ishte një vajzë e zakonshme derisa në marsin e vitit 1990 vendosi për të luajtur Ouija në shkollë me disa shokë të klasës.Ata kishin mbushur një gotë me uje aty prane dhe ne mes të lojës nga gota filloj të dalë tym e më pas i’u përplas drejt në fytyrën e Stephanies. Që nga ajo kohë ajo kishte filluar të përjetonte fenomene jonormale,si hije të ndryshme,dëgjonte zëra etj.

 \Konica

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.