Gjashtë gabimet që shkatërrojnë makinën tuaj

Kliko per me shume info

Të qenit pronar i automobilit nuk është e lehtë. Duhet kujdesur mirë për të, kështu që ëndrra nuk do të kthehet në makth.

Shumë njerëz me vetëdije ose pa vetëdije në lidhje nuk e sigurojnë veturën dhe çdo dështim kthehet si një bumerang. Kjo ndikon te kuleta, pasi çdo dështim në fund është dy herë më i shtrenjtë. Këto janë gjashtë gabimet më të shpeshta që pronarët shkatërrojnë makinën e tyre.

Kliko per me shume info

1. Injorimi i indikatorit ‘Check engine’

Indikatori ‘Check engine’ nuk është gabim i tejkaluar, i cili paraqitet vetëm për një ditë dhe nuk përsëritet më. Çdo herë kur të aktivizohet, duhet t’i kushtohet vëmendje e veçantë, pasi injorimi mund të rezultojë me rregullime të shtrenjta.

2. Mos ndërrimi i rregull i vajit dhe filtrave

Vaji për motor është si gjaku për trupin e njeriut. Është thelbësore për funksionimin e duhur dhe nuk është e këshillueshme të kaloni intervalin e zëvendësimit. Shumë mendojnë se është e rëndësishme të ketë vetëm vaj, por nuk marrin parasysh se vetitë e vajit bien me kalimin e kohës. Zëvendësimi i filtrit është po aq i rëndësishëm sa ai nuk lejon që papastërtitë të depërtojnë në pjesë vitale.

3. Gomat e vjetra

Kostoja e ulët kronike është arsyeja pse shumë nuk kujdesen për moshën dhe gjendjen e gomave, por përqendrohen vetëm në thellësinë e profilit. Është gjithmonë e rëndësishme të mbani mend se vetura është në kontakt me një sipërfaqe. Siguria e vozitjes varet kryesisht nga gjendja e gomave dhe ajo lidhet drejtpërdrejt me moshën, thellësinë e profilit dhe presionin e duhur.

4. Kaloni intervalin e servisit

Prodhuesi ka rregulluar paraqitjen e shërbimit dhe shtrirjen e punës për një arsye, kështu që asnjë improvizim nuk është i mirë. Inxhinierët e angazhuar në zhvillimin e një modeli të caktuar të veturave njihen mirë me qëndrueshmërinë e projektimit të një qarku të caktuar, kështu që nëse dëshironi të shmangni surpriza të pakëndshme, mbani ato që kanë përshkruar.

5. Higjiena e keqe e automobilit

Pastërtia është gjysma e shëndetit. E njëjta vlen edhe për një veturë. Mbajtja e pastërtisë do të kthehet shumë herë. Është më e lehtë të vërehen parregullsi dhe është jashtëzakonisht e rëndësishme të hiqni të gjitha grimcat që mund të shkaktojnë dëme në kohë. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për larjen e detajuar pas kushteve të dimrit, pasi me këtë do të mbroni veturën nga korrozioni.

6. Jeni një shofer i pakujdesshëm

Pavarësisht nga kushtet në rrugë, vetura duhet gjithmonë të trajtohet me kujdes dhe respekt. Të gjitha lëvizjet e papritura, duke ndjekur një motor të ftohtë, goditjet e gomave, frenim të panevojshëm, goditje në gropa …

Shoferi i pasaktë akseson shumëfish dhe në mënyrë të panevojshme rrit konsumin e të gjitha qarqeve vitale dhe dëmton përgjithmonë veturën. Dallimet mund të jenë aq të mëdha saqë makina prej 100,000 km është në gjendje shumë më të keqe se i njëjti model, në duart e mira dhe të ndërgjegjshme me 300,000 km

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.