India prodhon materialin më të hollë në botë

Kliko per me shume info

Në Indi është krijuar materiali më i hollë në botë, duke qenë 100 000 herë më e ngushtë se një fletë letre.

Ky material mund të përdoret për bateri dhe shtresa të gjeneratës së ardhshme të cilat thithin rrezet ultravjollcë.

Kliko per me shume info

Materiali i ri është një nanometër në trashësi. Për të vënë madhësinë e saj në perspektivë, një qime njerëzore është rreth 80.000 nanometra e gjerë, ndërsa diametri i përafërt i ADN-së njerëzor është 2.5 nanometra.

Ajo u krijua nga hulumtuesit në Institutin Indian të Teknologjisë Gandhinagar, duke përdorur diboride të magnezit, një përbërje prej bori, njoftoi Business Line Hindu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.