Disa truke si t’i zgjasni jetën smartfonit tuaj

Kliko per me shume info

Bateria është një nga elementët e dobët të smartfonëve, madje shpesh mund të kthehet në stres.

Për t’i zgjatur jetën baterisë dhe smarfonit tuaj, ekspertët rekomandojnë disa “hile” të vogla.

Kliko per me shume info

Shkarkimi i plotë i baterisë dhe rikarikimi i saj çdo ditë mund ta dëmtojnë atë.

Zakonisht, bateria jeton më gjatë nëse qëndron në nivelet 25-80% deri në rikarikimin tjetër.

Për shumicën prej nesh, karikimi i smartfonit bëhet gjatë natës.

Por ekspertët thonë se konsumi i energjisë vijon edhe pasi smartfoni është karaikuar, madje edhe nëse e heqim, por lëmë në prizë vetëm karikuesin.

Një herë në muaj, është e këshillueshme që bateria e telefonit të shkarkohet deri në 0 dhe të karikohet plotësisht.

Edhe nxehtësia është e dëmshme për baterinë.

Temperatura mbi 35 gradë, por edhe i ftohti nën 10 gradë janë të dëmshme për baterinë.

Temperatura optimale është ajo e mjedisit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.