Inteligjenca artificiale lexon mendjen e njeriut

Kliko per me shume info

Teknologjitë e inteligjencës artificiale mund të lexojnë dhe mendjen e njeriut!

Ky përfundim vjen pas një studimi nga një grup shkencëtarësh japonezë të cilët kanë zhvilluar një sistem që nisur nga valët e trurit njerëzor është në gjendje të gjejë pamje të asaj çfarë personi po sheh apo kujton, qofshin këto objekt, kafshë apo dhe simbol apo shkronjë alfabeti.

Kliko per me shume info

Rezultati është fryt i një pune të një ekipi të drejtuar nga universiteti i Kyoto dhe është publikuar në platformën shkencore BioRxiv.

Modeli, thekson grupi shkencëtarëve, ishte i programuar vetëm për pamjet natyrale, dhe më pas arriti të ndërtojë dhe forma artificiale, duke treguar se është realisht në gjendje të gjenerojë pamje të aktivitetit të trurit, dhe jo thjesht “ti gjej” shembujt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.