Shkencëtarët: Zbulohet një planet i ngjashëm me Tokën

Kliko per me shume info

Shkencëtarët deklaruan se kanë zbuluar një tjetë planet të ngjashëm me Tokën, që ka të njëjtën madhësi dhe të njëjtën temperaturë me planin tonë. Sipas tyre, ky planet mund të jetë “vendbanimi më i afërt për një jetë të mundshme alternative”.

Planeti i ri quhet Ross 128b dhe ndodhet 11 vite drite larg nga Toka. Me teknologjinë aktuale do të duhej rreth 141 mijë vjet për të shkuar tek ky planet i zbuluar së fundmi.

Kliko per me shume info

Megjithëse “Ross128b” është 11 vite drite larg nga Toka, planeti po afrohet drejt nesh dhe pritet të bëhet fqinji ynë më i afërt “vetëm” 79 mijë vite larg.

Terreni në këtë planet të jetë i butë dhe temperatura të jetë po ashtu e përafërt me të Tokës. Planeti i ri u zbulua pas një monitorimi hapësinor prej më shumë se 10 vitesh.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.