Shokojnë shkencëtarët, ja efektet e lodrës ‘Spineri’ tek fëmijët

‘Spineri’ lodra më e preferuar së fundmi nga fëmijët, është bërë si ves.
Prej 17 majit, kjo pajisje ishte në mesin e 10 gjërave më të shitura në Amazon nëpër botë.

Fëmijët dhe prindërit po e blejnë këtë pajisje për të luajtur me të, por disa mësues janë duke e ndaluar atë nëpër shkolla.
Njerëz të ndryshëm po raportojnë se kjo ‘lodër’ po i ndihmon ata të qëndrojnë të fokusuar kur po kryejnë punë të ndryshme.

Kliko per me shume info

Dhe tani ekspertët kanë treguar për efektin e kësaj pajisje tek njerëzit. Në një studim preliminar, gjashtëvjeçarët që e përdorën këtë lodër raportuan ‘sjellje të mirë, vëmendje, aftësi shkrimi dhe përmirësim të bashkëveprimit’.

Kështu, praktikisht kjo lodër mund t’iu ndihmojë fëmijëve. Për ta përdorur një ‘rrotullues gishti’, një person mban qendrën e spinerit me gishtin e madh dhe gishtin tregues dhe më pas përdorë dorën tjetër për të rrotulluar spinerin.

Sapo të fillojë të rrotullohet, magneti në qendër të spinerit bën që pajisja të rrotullohet për disa sekonda pa pushim. Sipas Universitetit të Missouri në SHBA, kjo lodër mund të reduktojë në mënyrë drastike rrezikun nga sëmundjet kardiovaskulare.
Ka ende hulumtime për t’u bërë, por shumica e njerëzve që po e përdorin atë po raportojnë se kjo lodër po i bën të ndjehen të relaksuar./‘The Conversation’.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.