X, dikur Twitter, do të mbledhë të dhëna biometrike për përdoruesit e tij

Teknologji

X, dikur Twitter, do të mbledhë të dhëna biometrike për

X, i njohur më parë si Twitter, do të mbledhë të dhëna biometrike për përdoruesit e tij, si një fotografi të fytyrës së tyre, në një përditësim të politikës së tij të privatësisë.

Personat e regjistruar në shërbimin e tij të abonimit, X Premium, mund të zgjedhin të ofrojnë një selfie dhe ID me foto për verifikim.

Gjithashtu X mund të mbledhë histori punësimi dhe arsimimi.

Merr lajme ekskluzive në Whatsapp

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Whatsapp duke klikuar këtu.

Kjo do të ishte për të "rekomanduar punë të mundshme për ju, për t'i ndarë me punëdhënësit e mundshëm kur aplikoni për një punë".

Musk thotë: "Ne mund të mbledhim dhe përdorim të dhënat tuaja personale (të tilla si historia juaj e punësimit, historia e arsimit, preferencat e punësimit, aftësitë dhe aftësitë, aktiviteti i kërkimit të punës dhe angazhimi, etj.) për të rekomanduar punë të mundshme për ju, për t'i ndarë me potencialin punëdhënësit kur aplikoni për një punë, për t'u mundësuar punëdhënësve të gjejnë kandidatë të mundshëm dhe t'ju tregojnë reklama më të përshtatshme."


Liberty Vittert, profesor i praktikës së shkencës së të dhënave në Universitetin e Uashingtonit në St Louis, tha se masa është në përputhje me përpjekjen e X për të krijuar "përvoja më të synuara dhe individuale për përdoruesit" dhe platforma rivale si LinkedIn.


 Musk ka një ambicie për ta kthyer X në një "aplikacion për gjithçka", një dyqan me një ndalesë vetëm për shërbime të ndryshme, si pjesë e kësaj shtimi i veçorive shtesë dhe përditësimet shtesë në politikën e privatësisë për t'i mundësuar ato, mund të vazhdojnë.

ME TE LEXUARAT