“Telefoni juaj mund të jetë hakuar”, Apple del me apelin: Ja pse duhet të përditësoni iphonin tuaj

Teknologji
“Telefoni juaj mund të jetë hakuar”, Apple del me apelin:

Nëse përdorni një iPhone, ndoshta do të duhet të të instaloni përditësimin më të fundit të softuerit sa më shpejt të jetë e mundur, sepse pajisja juaj mund të hakohet.

Apple ka vendosur iOS 16.4.1 në të gjitha aparatet, duke përfshirë iPhone 8 dhe modelet më të reja. Përditësimi rregullon dy dobësi që u shfaqën në softuerin e mëparshëm, iOS 16.4, i cili u lëshua në fund të muajit të kaluar.

Këto ishin gjithashtu të dukshme në versionet më të vjetra të softuerit Mac dhe iPad , kështu që Apple ka lëshuar përditësimet e macOS Ventura 13.3.1 dhe iPadOS 16.4.1.

Të dyja të metat e sigurisë mund të kenë lejuar hakerat të depërtojnë në pajisje dhe të kenë akses në të dhënat private.

Merr lajme ekskluzive në Whatsapp

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Whatsapp duke klikuar këtu.

Ai madje mund t’i lejojë ata të fitojnë kontrollin e pajisjeve të tjera të lidhura me rrjetin, ose internetin, me të cilin ishte lidhur origjinali.

Apple tha se është në dijeni se si CVE-2023-28206 dhe CVE-2023-28205 ‘mund të jenë shfrytëzuar në mënyrë aktive’ përpara lëshimit të iOS 16.4.1, macOS Ventura 13.3.1 dhe iPadOS 16.4.1.

ME TE LEXUARAT