Si ndikon teknologjia te fëmijët?

Teknologji

Si ndikon teknologjia te fëmijët?

Nga telefonat inteligjentë dhe mediat sociale te lodrat e bazuara në TV dhe tableta, fëmijët e sotëm janë vazhdimisht të përmbytur nga teknologjia. Efektet negative në shëndetin e fëmijëve shtrihen nga rreziku i shtuar i obezitetit deri te humbja e aftësive sociale dhe problemet e sjelljes. 

Koha e tepërt para ekranit mund të ndikojë në shëndetin fizik të fëmijës suaj, si dhe në sjelljen e tij. Hulumtimet kanë zbuluar gjithashtu se fëmijët dhe adoleshentët mund të angazhohen në ushqim më të pamend ndërsa shikojnë TV ose luajnë video lojëra. Si rezultat, ne po shohim rritje të normave të obezitetit tek fëmijët dhe adoleshentët.

Kur fëmijët kalojnë një kohë të konsiderueshme në mediat sociale, kjo mund të çojë në ulje të vetëvlerësimit. Në përgjithësi, përdorimi i teknologjisë mund të shkaktojë probleme sociale dhe të sjelljes tek fëmijët, sepse minimizon sasinë e kohës që fëmijët kalojnë duke ndërvepruar me të tjerët.

Merr lajme ekskluzive në Whatsapp

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Whatsapp duke klikuar këtu.

Pajisjet elektronike, si telefonat inteligjentë dhe tabletët, e bëjnë më të vështirë për njerëzit të përqendrohen dhe më të lehtë për njerëzit që të shpërqendrohen nga tingujt dhe njoftimet e vazhdueshme. Sipas një studimi kërkimor në Kanada, që nga rritja e përdorimit të teknologjisë (rreth vitit 2000), hapësira mesatare e vëmendjes është ulur nga 12 sekonda në tetë sekonda.

ME TE LEXUARAT