Mund të hakoheni në sekonda, ky është mesazhi që duhet ta fshini menjëherë sapo ta merrni

Teknologji

Mund të hakoheni në sekonda, ky është mesazhi që duhet

Përdoruesit e WhatsApp duhet të kenë kujdes nga një tekst i rrezikshëm mashtrimi që ju hakon në sekonda.

Fatmirësisht, është e lehtë për t’u dalluar, por është jashtëzakonisht e lehtë të biesh pre e tij.

Një nga metodat më të zgjuara për të fituar akses në llogarinë e dikujt ËhatsApp është përmes një mashtrimi me kod verifikimi.

Merr lajme ekskluzive në Viber

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Viber duke klikuar këtu.

Zakonisht ajo që ndodh është se ju do të merrni një mesazh me tekst nga ËhatsApp me një kod identifikimi.

Ky është një kod vërtetimi me dy faktorë që ju lejon të identifikoheni në llogarinë tuaj sepse vërteton se e posedoni numrin e telefonit.

Më pas do të merrni një mesazh ËhatsApp nga një mik ose anëtar i familjes.

Mesazhi mund të jetë i llojit: “Hej! Unë ju dërgova aksidentalisht kodin tim të hyrjes në ËhatsApp. A mund të ma ktheni përsëri, ju lutem?” Ajo që ka ndodhur është se një i huaj ka hakuar llogarinë e një prej kontakteve tuaja.

Ata janë përpjekur të identifikohen si ju dhe tani kanë nevojë për kodin tuaj me dy faktorë. Pra, nëse ua dërgoni atyre, ata do të jenë në gjendje të identifikohen si ju  dhe t’ju heqin nga llogaria juaj.

Ata më pas mund të bëjnë “kërdi” në ËhatsApp-in tuaj dhe madje të përdorin të njëjtin mashtrim për të hakuar më shumëllogari të miqve dhe familjen tuaj.

Është një mashtrim kaq i zgjuar, sepse mbështetet në faktin se po ju kërkohet një favor nga një mik ose anëtar i familjes.

ME TE LEXUARAT