Gabimi që e bëjnë të gjithë, kështu e shkatërroni baterinë e celularit tuaj pa e kuptuar

Teknologji

Gabimi që e bëjnë të gjithë, kështu e

Truku i parë për të kursyer baterinë e smartfonit tuaj nga një “vdekje” e hershme është të shmangni karikimin e vazhdueshëm të tij në 100%.

Arsyeja është e thjeshtë, pasi jetëgjatësia e baterisë varet nga ciklet e karikimit.

Është e vërtetë se çdokush ndihet mirë psikologjiisht kur e sheh baterinë 100%, megjithatë me këtë përfundon një cikël karikimi, gjë për të cilën do të paguani kur bateria të vdesë.

Merr lajme ekskluzive në Viber

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Viber duke klikuar këtu.

Disa prodhues e kanë parashikuar në jetëgjatësinë e baterisë karikimet që janë 100% dhe me karikim e shpeshtë 100% ju nuk bëni gjë tjetër veç se afroni “vdekjen” e baterisë.

Cila është zgjidhja ideale? – Një bateri quhet e karikuar mjaftueshëm edhe kur është 80%, ndërkohë që telefonat e fundit operojnë me karikimin në varësi të sjelljes tuaj gjatë ditës apo natës. Prandaj është e rendësishme që secili të kuptojë faktin se një karikim i shpeshtë 100% nuk bën gjë tjetër veç se afron ditën kur do të duhet të paguani para për të ndërruar baterinë apo celularin.

ME TE LEXUARAT